söndag 4 november 2012

1 november 2012

Den 22 oktober föddes min lilla flicka! Ni som tyckt att jag varit tyst under min graviditet skall icke misströsta, här har inte varit någon särbehandling. De enda som vetat om min resa har varit mamma och mina systrar. Här bjuder jag på hela historien:

Under större delen av graviditeten gick jag på flödeskontroller uppe på sjukhuset. Bebisen fick inte alltid tillräckligt med näring från min moderkaka och jag var där varannan dag för CTG, flöde och tillväxtultraljud. Dagarna innan hon föddes beräknades hon väga 1700g, då var hon 37% mindre än normalstora bebisar vid hennes vecka..

 Här ligger jag inne ett dygn eftersom jag hade haft ett dåligt resultat på flödeskontrollen.
Jag var uppkopplad på CTG mer eller mindre hela tiden kändes det som. Bebisen fick kortison för att lungorna skulle mogna, men denna gången klarade vi oss och värdena blev bra igen.

 Väl hemma igen och jag fick beskedet att om värdena var bra fram till Torsdagen den 25 oktober skulle de sätta igång mig då. Då skulle jag vara v. 37+0. Väntandet fram till den Torsdagen började så jag och Milan gjorde allt för att fördriva tiden...

 Vi väntade och väntade men på Måndagen innan igångsättningen var värdena dåliga och läkarna beslöt att sätta igång mig samma dag. Klockan var då 16 och jag ringde mamma som jobbade. Inte riktigt vad jag var inställd på och det var darriga minuter evighetsminuter som jag väntade på att mamma skulle anlända med bb-väska och stöd. 

 Så fort mamma kommit till sjukhuset blev jag ombytt och barnmorskorna försökte ta blodprover och sätta nålar på mig, men mina vener var svårflörtade dagen till ära och det tog ungefär en timme innan de stuckit hål på näst intill varenda ven jag hade. Eftersom jag redan var öppen 3 cm sedan några dagar skulle de ta fostervattnet. Sagt gjort. Fostervattnet togs klockan 18.05, 18.10 började mina värkar. Någon epidural var det inte tal om för det blev en snabb, intensiv förlossning och klockan 20.00 var lilla Agnes född!
På bilden var jag väldigt nervös och fortfarande lite kaxig!

 Den enda bilden vi fick på henne innan läkarna sprang iväg med henne till neontalen.

 Efter en liten stunds återhämtning kom jag och mamma till neontalen för att träffa Agnes. Hon vägde 2040g och var 44cm lång. Hon låg i öppen kuvös och var bunden till neontalen så första natten fick jag sova själv på BB. Dagen efter fick hon komma in hos mig på dagen. Fyra dagar efter förlossningen sov hon för första gången tillsammans med mig.

 Behöver jag säga att hon är en kopia av sin bror?

 Stolt mormor

 Samma natt hon föddes fick hon även en sond som åkte väck först samma dag vi åkte hem på permission (5 dagar gammal).



Här tillbringade vi mycket tid...



4 dagar gammal och jag och mamma fick tillåtelse att låna en av neo´s barnvagnar och ta en promenad.Här är hon för första gången i sina egna kläder och redo för att gå ut och gå.

Ingen tvekan om vem som bor här!


Agnes 5 dagar gammal och får äntligen komma hem på permission.



Träffar brorsan för första gången!


Jag har världens bästa hjälpreda!!