måndag 23 maj 2011

23 maj 2011

Vi har haft fullt upp med flytten att jag inte hunnit skriva resultatet av mötet med audionomen och specialpedagogen. Här kommer en liten kort sammanfattning.

Milans hörselgång är fortfarande väldigt trång. Ingen vet om den kommer vidgas med tiden han växer eller om den kommer förbli så. Operation har gjorts på en del barn och på vissa har det blivit jättebra och andra har hörselgången liksom "fallit tillbaka" och blivit trång igen. Personligen är jag kluven till operation om man skulle hamna där. Varje operation medför risker och är det 50/50 att det blir bra tycker jag att han kan vänta med den tills han är gammal nog att bestämma själv. Hörapparat är en lösning jag är mer villig till. Det tyckte även audionomen och specialpedagogen. Vi ska i vilket fall tillbaka i höst för att göra nya tester.

Och hur det ser ut i dagsläget? Bullriga miljöer gör honom förvirrad. Det kan man märka ibland på öppna förskolan, speciellt vid sångstunden. För att underlätta för honom ska det helst vara en väldigt tyst och lugn miljö och man ska antingen sitta framför honom eller på hans högra sida för att han ska kunna höra. Man ska ju självklart alltid titta på honom när man pratar med honom. Är man bakom honom eller på den vänstra sidan kan han höra att man säger något, men inte förstå att man pratar till honom eller höra vad man säger.
Det är faktiskt väldigt svårt att komma ihåg att använda i vardagen. Såna småsaker som hur man sitter kring köksbordet hade inte jag en tanke på. Jag och Kim försöker påminna varandra.

Jag vet (Kim har inte varit på informationsmötet än) ungefär vilka tonlägen han hör. Jag vet inte i decibel, men jag fick lyssna till en massa pip och säga när jag hörde. Jag har ju själv inte världens bästa hörsel och hörde ljud på ca 20db. Sedan satte audionomen på de db Milan hörde. Aj i örat säger jag.

Han har också fått en pärm full med information om hörselnedsättningar. Där ska vi sätta in alla Milans papper som han kommer få. Hans blivande dagis får också gå på informationsmöten så de kan hjälpa honom där.

Jag älskar min son! Han är så himla perfekt som han är! Mamma är stolt över dig Milan!